Najava za MAPIC 2015.

image
Godinu dana posle velike dvadesetogodišnjice, MAPIC nastavlja svoje događanje. Ove godine na istom mestu od 18-20 novembra, na Azurnoj obali okupiće se svi relevantni profesionalci u domenu razvoja maloprodaje i šoping industrije.



Davne 1995. na premijeri MAPIC-a prebrojano je 1064 učesnika, 221 retailer, 751 komanija iz 30 zemalja sveta. Ove godine očekuje se preko 8400 učesnika iz 74 zemlje sveta. Predviđa se nastup 2300 developera, 340 investicionih kompanija i 700 izlagačkih kompanija sa ukupno 2400 retailera i vise od 520 brendova.
Premijerno 2009. Turska je stekla tu privilegiju da bude Zemlja domaćin tog MAPIC-a. Naredne 2010. je Francuska bila domaćin a 2011. Italija. Naredne 2012. Rusija a 2013, prvi put je bilo četiri zemlje domaćina i to: Kina, Indija, Brazil i Rusija.
Ove godine Sjedinjene Američke Države nastavljaju tu nisku Zemalja domaćina.

Jedna od prepoznatljivih pečata MAPIC je neprevaziđen konferencijski program. I ove godine kao do sada najavljeno je održavanje 5 paralelnih odvojenih, ali međusobno povezanih tematskih / programskih celina. To su Oxford i Champs-Elysees odeljenje, MAPIC Inovation Forum, Retailment Pavilon i Agora radionica.


Što se tiče retail tržišta Srbije i MAPIC-a, 2008. će i dalje ostati neprevaziđena jer je tada nastupilo 5 izlagača iz Srbije. Na žalost ponovo moramo konstatovati da ove godine neće biti izlagača iz Srbije ali se ipak očekuje brojnija poseta profesionalaca iz Srbije u odnosu na prethodne godine.



Trenutna situacija na retail i šoping tržištu Srbije ukazuje na dolazak još dva investiciona fonda iz Južne Afrike, ATTENRBURY-ja i HYPROP-a, što ukazuje da će biti novih investicija u retail i šoping sektor u Srbiji. Prošle godine realizovano je preuzimanje Plazza Centers-a u Kragujevcu od strane NEPInevesta takođe iz Južne Afrike, pokazuje da se komešanje i događanje na tržištu Srbije, postaje sve više kvalitetnije!
Organizatori su se već pohvalili sa potrvđenim premijernim prisustvom retailera iz Qatar-a i Irana.  Ove godine će biti zakupljeno tri puta veci prostor za retailere iz USA, a duplo je više prostora za pop up store i online digital highlight kategorije izlagača.
Kao i do sada i ove godine sve počinje sa “Svečanom žurkom” - Opening Party, koja će se ove godine održati u hotelu Majestic 17. novembra. Sponzor je THOR Equities.
MAPIC nagrada će se održati 19.11 u hotelu Majestic. Detalje možete videti na:  www.mapic.com i na zvaničnom ovogodišnjem trajleru:

:
Izvor AG Nekretnine