Predstavljanje „FIDIC pravila“ na REBEC-u 2018

2018-05-22
image
Sagledavajući procese koji se događaju na tržištu nekretnina Srbije i SEE regiona, upoređujući određena pravila i procedure koja se primenjuju, jedna od teme u okviru REBEC programa za ovu godinu, rezervisana je za modele FIDIC ugovora koji su u primeni. U poslednje dve godine, tržište nekretnina u Srbiji je u velikom zamahu i porastu, te je postalo jako privlačno za investiranje. Dolaze sve veći investitori i to se reflektuje i na građevinsku industriju uopšte, posebno na građevinsku operativu, njenu uposlenost i raspoloživost.

Već je postalo normalno da se koriste FIDIC ugovori i jako je interesantno prokomentarisati aktuelno stanje njegove primene u Srbiji. S obzirom da je sve veći broj stručnjaka koji su ovladali FIDIC ugovorima, ova tema više nema eksluzivitet ali je i dalje interesantna i preporučena za predstavljanje na ovakvim skupovima.

Ovom prilikom želimo da najavimo panelu o primeni FIDIC ugovora, koji će se održati u utorak 19. juna sa početkom u 1200 sati. Moderator je prof. dr Nenad Ivanišević sa Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a potrvđeni govornici su Gđa Ivana Panić iz Advokatske kancelarije Moravčević Vojnović, Gdin Nikola Matić iz VMS-a, Gdin Vladimir Milovanović iz 3 Lite-a i Gdin Mikhael Pokatajev iz Azvirt-a.

Možemo najaviti predstavljanje razvoja dosadašnjih modela FIDIC ugovora, početak primene najnovijih rešenja, primeri iz prakse iz visokogradnje i niskogradnje i koja su najčešća, gotovo dnevna pitanja koja se sreću u primeni FIDIC modala ugovora. Po očekivanju publike, ovo treba da bude jedan od najinteresantnjih panela na ovogodišnjem REBEC-u.

I po pitanju teme i po pitanju kolekcije potvrđenih govornika.