Još jedna zvezda u sazvežđu retail neba Srbije, 3. septembar

2018-09-03
image
Na ovogodišnjem REBEC-u tokom održavanja dela programa “Retail Development Afternoon”, jedna od zapaženijih inforamcija, koja je pobudila posebnu pažnju posetilaca tokom ovog dela programa je i nagoveštaj početka gradnje retail parka / šoping centra u Gornjem Milanovcu. Zahvaljujući svom potvrđenom regionalnom specijalizovanom tržišnom položaju, REBEC je dobio eksluzivno pravo i priliku da promoviše početak razvoja ovog projekta.
 
 
Privredno društvo  “Barmilton Properties” iz Beograda započeo je proces ishodovanja građevinske dozvole za izgradnju svog projekta u Gornjem Milanovcu. Bredniran tržišni naziv “Shop park” biće sinonim za razvijanje ovog retail parka. Tako su opština i grad Gornji Milanovac sa preko 50.000 žitelja ušli u eksluzivan niz gradova po unutrašnjosti Srbije koji će svojoj populaciji i delu terotprija centralne Srbije, kroz ovakvu prirodu projekta, ponuditi podizanje kvaliteta života i usluga svojim žiteljima ali i gostima koji će ciljano doći na ovu poslovnu tačku. Tako će se posebno, za preko 29.000 stanovnika samog grada, dobiti novi i za sada jedini takav punkt takvog specijalizvanog sadržaja, oćekivanih profesionalnih usluga pratećeg visokog kvaliteta.    

Prema raposloživim podacima “Shop park” će posedovati oko 7000m2 bruto kvadrta i preko 200 parking mesta. Za sada je predviđeno da se tržištu ponudi minimalno 28 lokala u kome će se po predviđenom rasporedu pozicionirati zakupci sa proizvodima čija će lepeza pokriti sve potrebe svakodnevnog savremenog života. Samo po sebi već ovi podaci ukazuju na detaljno sagledan i razvijen concept samog projekta koji je prvi i za sada jedini takav projekat u opštini Gornji Milanovac. Naravno ovo će biti prilika i da veći broj ljudi pronađe svoje zaposlenje na ovoj projektu. Tako će Privredno društvo Barmilton Properties iz Beograda stati u red loklanih i ne samo lokalnih poslodavaca, kao što su Tetra Pak, Metalac A.D, Swisslion Takovo, HG Hellios Group, Tipoplastika i mnogi drugi. 

 
Lokacija “Shop park”-a sa jedne strane je pozicionirana uz magistralni put E 763 a sa druge strane orjentisana ka gradskom šetalištu uz reku Despotovicu. U postojećem urbanizovanom bloku, sva je prilika da će ovaj projekat sa svojim položajem i budućim sadržajima, biti opšte prepoznatljiv i privlačan za sve koji gravitiraju gornjomilanovačkim krajem. Biće to i novi kulturni punkt i stecište održavanja mnogih pratećih događaja ne samo za žitelje ovogo kraja. Takođe imajući u vidu okruženje retail parka, on će biti dodatni privlačan potencijal i razlog za pozicioniranje i razvoj male privrede i ostalih delatnosti u ovom kraju. Svi zajedno oni mogu komplementarno da se razvijaju i da uskoro fromiraju novi poslovni centar Gornjeg Milanovca.

Ono što će “Shop park” sem svog koncepta ponuditi retail tržištu tog dela Srbije to su i dva zakupca/retailer-a iz Turske. To su zakupci iz fasihion kategorije koji će na ovaj način najverovatnije, osvajanje retail tržišta Srbije krenuti iz Gornjeg MIlanovca i sa ovog projekta. To je još jedna činjenica vezana za dodatno prepoznavnje, isticanje i preporuku ovog projekta.


Na već postojećem sajtu www.shop-park.rs, mogu se pogledati i ostali sadržaju i informacije vezano za ovaj poduhvat. Između ostalog, kako je navedneo na sajtu, vreme otvaranja ovog projekta je prevdiđen za maj 2019. Poželimo sreću i uspeh svim preduzetnicima koji će učestvovati na razvoju ovog poduhvata u Gornjem Milanovcu.