You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Učitavanje...

Paul Simović

Paul Simović

RIBA, Direktor, Kohn Pedersen Fox Associates, London

Paul se ističe kao dizajner i menadžer. Specijalizovao se za upravljanje dizajnom i izgradnjom složenih projekata, a od kada se pridružio KPF-u 1998.godine, nadgledao je niz uspešnih izvođenja planova na osetljivim lokacijama. Paul se u Velikoj Britaniji bavi arhitekturom više od 25 godina i ima iskustvo u raznim sektorima uključujući trgovinske, maloprodajne, transportne, obrazovne, stambene i građanske objekte.

Pavlovo međunarodno iskustvo uključuje upravljanje dizajnom finansijskog sedišta za Ziraat banku u Istanbulu ,veličine 200.000 m2. Prvi projekat sedišta Međunarodnog finansijskog centra KPF-a u Turskoj, koji je istakao istanbulsko kulturno nasleđe pri kreiranju novog, uglednog dela grada.

Paulovo dubinsko razumevanje londonskog sistema planiranja pokazalo se neprocenjivim na velikom broju značajnih projekata. U Londonu, Paul je bio direktor projekta za 110 Bishop kapija (Heron Tover) i 52. ulice Lime, poznate kao 'Scalpel'. Ostalo iskustvo u projektovanju kancelarija, uključuje Londonski projekat, novu zgradu sedišta površine 100.000 m2, koja se trenutno gradi, kao i Sixty London, preduzetničku kancelarijsku zgradu, koja sadrži verno rekonstruisanu viktorijansku kapiju. Bio je odgovoran za dizajn fasade za Mid City Place.

Takođe u Londonu, upravlja mixed-use masterplanom projekta Bermondsey, koji je jedan od najvećih londonskih “build-to-rent” projekata. Na lokaciji se nalazi mnogo složenih komponenti, uključujući transformaciju stare Fabrike keksa Peek Frean.

Kao generalni direktor i stariji projektant radio je na sedištu kompanije Which?, unapređujući “grade II” kancelarijsku zgradu iz 1980-ih sa gruzijskom terasom, u moderne kancelarije otvorenog tipa, impozantnog ulaza i upečatljivog krova. U istoj ulozi nedavno je učestvovao i u dizajniranju i realizaciji South Bank tornja, transformaciji kule iz 1970-ih i baze u obliku slova T u mixed-use, koji uključuje stambeni, maloprodajni, ugostiteljski, kancelarijski smeštaj i unapređeni javni prostor, a najnoviji njegov rad je na transformaciji zgrade sedišta BT, u blizini katedrale Svetog Pavla.

Paul je član Kraljevskog instituta britanskih arhitekata (RIBA) i ovlašćeni je arhitekta Arhitektonskog odbora za registraciju (ARB) u Velikoj Britaniji. Kao nekadašnji student Bartlett Arhitektonske škole na Londonskom univerzitetu, Paul je takođe bio gostujući predavač na kursu samoodrživih visokih zgrada, Univerziteta u Notingemu.


Pojedinosti konferencije

Online konferencija

Saznaj više
Socijalne mreže